Szerzők

Nagyító

Valami mindig történik, ami valaki szerint érdekes valaki szerint nem. Kiválasztok híreket, témákat nagyító alá teszem azokat, majd közzéteszem itt. Akinek tetszik az majd örömmel visszajár, akinek nem az majd kommentál.

Friss topikok

  • Netudd Ki: "en letoltottem es nem vagyunk rajta de poenos ez..... mivel varjam ha veletlenul megis bejonnek?... (2008.02.29. 03:17) BSA – warezolók 1:0
  • Bíka: raksi de inspirált vagy :D Bár mindenki az lenne :-S Most amúgy tettek bele még egy csavart! (2008.02.26. 15:24) Monopólium
  • Marhácska: Szerintem már rég szakítottak :D (2008.02.11. 12:43) Szejelem
  • DurciMorci: Az (i)wiw védelmében: Én már ezer éve (v.ö. kezdetektől) fent vagyok, de csak havi 2-3 kósza "nem... (2008.01.28. 14:49) Pofátlanul
  • HZé: Jártál már a belvárosban? Majdnem mindenhol a fél járda a parkoló. Mint pl. a képen. De tényleg ne... (2007.11.26. 20:19) Szervertelenül

Linkblog

Címkék

Címkefelhő

Hallowdili

2007.10.31. 21:00 | Tempus | 3 komment

Címkék: gyerek halloween csoki cukor tök lámpás

Téma - Halloween

Forrás – Internet - Wikipedia

Képek - Internet


Halloween. Hatalmas kivájt tökök, horrorfilmek, kosztümbe bújtatott kisgyerekek. Kinek mi jut eszébe erről a kis ünnepről. Látszik, mi is amerikanizálódtunk. Most már nálunk is divat, lett a kosztümös halloween parti, a különféle halloweenes csecsebecsék tömkelege. Már csak az hiányzik, hogy a gyerekek éjjel kosztümökbe bújva zargassák az embereket a Blahánál, némi csoki fejében. Jól van, elfogult vagyok érzem én, de akkor is. Persze jó a Trick or Treat. Beöltözünk, rémisztgetünk, megfeledkezünk a mindennapi gondokról. Pedig sokan nem is tudják, honnan jött ez a szokás.


"A halloween az angolszász országokban a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe október 31-én.


A töklámpás lett az idők folyamán a halloween legfontosabb jelképe. Az ilyenkor használt kivájt vigyorgó töklámpás angol nyelvterületen elterjedt neve: Jack O’Lantern. A történet szerint nevét egy Jack nevű részegestől kapta, aki az ördögtől olyan ígéretet csikart ki, hogy lelke nem fog a pokolra kerülni. Jacket viszont a mennyországba sem fogadták be. Az ördög egy széndarabot adott Jacknek, amit ez egy marharépába rakott lámpásnak. Azóta Jack lelke ennek a lámpácskának a fényénél keresi nyugvóhelyét.


Európában halloween sokáig feledésbe merült. Néhány helyen elvétve jelmezbe öltöztek és tökdíszeket helyeztek el a lakásban, de ez a szokás is hanyatlóban volt. Az utóbbi években azonban a halloween ünneplése ismét visszatért, valószínűleg a népszerű amerikai ponyvakultúra (képregények, filmek) nyomán. Az utóbbi években Magyarországon egyre több helyen ünneplik meg. Az iskolákban beöltöznek a gyerekek és cukrot osztanak az osztályokban"


Tehát innen jött, majd telepedett le nálunk is.

Nagy divat lett még a Fősulis/Egyetemes Halloween parti, ahol illuminált diákok mp3-om lejátszónak, mosógépnek öltözve támasztják a betont. Kell ez nekünk? Nekem biztos nem. Nem vagyok semmi jó elrontója, jöhet a csoki dögivel, de mi jön még? Hálaadás? Esőünnep? Jobb ha készülődök én, is és elbujdokolok erre a szép hosszú hétvégére.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyito.blog.hu/api/trackback/id/tr65214669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marhácska 2007.11.06. 16:33:47

Szerintem az utca emberének a fele nem vágja mi az a Halloween :)

Porecs 2007.11.06. 16:59:45

Azért biztos sokan vágák h mi ez, max ilyen 70 éves mammeszok nem tudják h miről van szó.

Marhácska 2007.11.06. 17:14:39

Azok meg már minek élnek.
süti beállítások módosítása