Szerzők

Nagyító

Valami mindig történik, ami valaki szerint érdekes valaki szerint nem. Kiválasztok híreket, témákat nagyító alá teszem azokat, majd közzéteszem itt. Akinek tetszik az majd örömmel visszajár, akinek nem az majd kommentál.

Friss topikok

  • Netudd Ki: "en letoltottem es nem vagyunk rajta de poenos ez..... mivel varjam ha veletlenul megis bejonnek?... (2008.02.29. 03:17) BSA – warezolók 1:0
  • Bíka: raksi de inspirált vagy :D Bár mindenki az lenne :-S Most amúgy tettek bele még egy csavart! (2008.02.26. 15:24) Monopólium
  • Marhácska: Szerintem már rég szakítottak :D (2008.02.11. 12:43) Szejelem
  • DurciMorci: Az (i)wiw védelmében: Én már ezer éve (v.ö. kezdetektől) fent vagyok, de csak havi 2-3 kósza "nem... (2008.01.28. 14:49) Pofátlanul
  • HZé: Jártál már a belvárosban? Majdnem mindenhol a fél járda a parkoló. Mint pl. a képen. De tényleg ne... (2007.11.26. 20:19) Szervertelenül

Linkblog

Címkék

Címkefelhő

IwIw - A lánclevelek támadása

2007.10.27. 11:33 | Tempus | 1 komment

Címkék: iwiw hoax level lanc legends

Téma - IwIw -

Forrás - IwIwUrbanLegends.hu

   

                                                                           


   Gondolom sokan vagyunk, akik ki nem állhatják a körleveleket. Én is közéjük tartozom, amit ennél is jobban utálok, az az üzenő fal spammelése felesleges üzenetekkel Hoaxokkal/Hoax: Valós alapot nélkülöző, ám széles körben elterjedt hír, legenda/. Sok ember simán berak olyan szöveget, amit el sem olvas. A legtöbb pedig azt igéri, ha ezt elküldöd x eurót kapsz, vagy veséhez juttatsz egy kisfiút stb. A mai nap telt be a pohár, amikor ezt a kis szöveget küldték el nekem negyven háromszor.


"Kérlek benneteket, továbbítsátok ezt az üzenetet mindenkinek, akit ismertek. Ez a kívánsága annak a kislánynak, aki hamarosan itt fogja hagyni ezt a világot, mivel rákbeteg. Köszönet erőfeszítésetekért. Ez nem egy levéllánc, hanem valamennyiünk választása azért, hogy megmentsünk egy kislányt, aki haldoklik a rák egy különösen komoly és végzetes formájától. Kérlek benneteket, küldjétek tovább mindenkinek, akit csak ismertek… vagy nem ismertek. Ennek a kislánynak mintegy 6 hónapja van hátra az életből, és utolsó kívánsága, hogy eljuttassa ezt a levelet és elmondja mindenkinek, hogy úgy éljék a teljes életet, ahogy Ő sohasem fogja. Sohasem fog érettségizni, férjhez menni, sohasem lesz saját családja. Azzal, hogy olyan sok embernek továbbítod ezt az üzenetet, amennyinek csak lehetséges, adhatsz egy kis reményt a kislánynak és a családjának, mivel minden cím után, ahová eljut, 3 centet ad az Amerikai Rák szövetség a kislány kezelésére. Egy férfi 500 embernek küldte tovább ezt az üzenetet! Tudom, mi is el tudjuk küldeni legalább 5-6 címre. Még pénzbe sem kerül, csak egy kis időbe!"


    Ki is akadtam az illetőre aki küldte, egyrészt ebből a levélből látszik, hogy Hoax. Másrészt, hogy veheti valaki a bátorságot, hogy kitaláljon egy ilyen sztorit, és felhasználja az emberek jóindulatát, együttérzését egy ilyen nyilvánvaló spam hadjáratra. De gondolom, nem én vagyok az első aki ezt érzi, gondolja. A fenti levél megtalálható az Urbanlegends honlapján is. Ezek után remélem senki nem állítja azt, hogy jogtalanul akadtam ki.

    Az emberek kihasználása, manipulálása az egy dolog, elég rendesen folyik ez ebben az országban, no de ez? Hát ezt még az én gyomrom se veszi be. Na de lehet hogy másnak igen.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyito.blog.hu/api/trackback/id/tr27209637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Putty 2007.11.06. 17:14:53

Hagyjad már az iwiw-et!
süti beállítások módosítása