Szerzők

Nagyító

Valami mindig történik, ami valaki szerint érdekes valaki szerint nem. Kiválasztok híreket, témákat nagyító alá teszem azokat, majd közzéteszem itt. Akinek tetszik az majd örömmel visszajár, akinek nem az majd kommentál.

Friss topikok

  • Netudd Ki: "en letoltottem es nem vagyunk rajta de poenos ez..... mivel varjam ha veletlenul megis bejonnek?... (2008.02.29. 03:17) BSA – warezolók 1:0
  • Bíka: raksi de inspirált vagy :D Bár mindenki az lenne :-S Most amúgy tettek bele még egy csavart! (2008.02.26. 15:24) Monopólium
  • Marhácska: Szerintem már rég szakítottak :D (2008.02.11. 12:43) Szejelem
  • DurciMorci: Az (i)wiw védelmében: Én már ezer éve (v.ö. kezdetektől) fent vagyok, de csak havi 2-3 kósza "nem... (2008.01.28. 14:49) Pofátlanul
  • HZé: Jártál már a belvárosban? Majdnem mindenhol a fél járda a parkoló. Mint pl. a képen. De tényleg ne... (2007.11.26. 20:19) Szervertelenül

Linkblog

Címkék

Címkefelhő

Hídfoglalók 2.

2007.10.29. 17:12 | Tempus | 4 komment

Címkék: gyurcsány híd kormány tüntetés oszlatás rebisz blokád

Téma - Hídfoglalás

Képek - Index -


    Alig pihentem ki a pénteki kalamajkát a kedves hÍdblokadistáktól, ma reggel újra lila árnyalatot vett, amúgy sem piciny fejem. Minden rendben kezdődött, szépen felkeltem, megmosakodtam, és a reggelim elfogyasztása közben gondoltam, belenézek a Mokka mai adásába. Hát kit láttak szemeim, csak nem Grespik „megint elvesztettem egy pert” Lászlót, amint a maga Mr. Bean-es figurájával próbálja a nézőket meggyőzni arról, hogy ha legközelebb esetleg hídfoglalókba botlanak, nehogy rossz szemmel nézzenek rájuk, mivel békés tüntetésük nem illegitim.

    Tehát az a szitu, hogy Grespik behozott egy papirost, amin egy strasbourgi emberi jogi bírósági döntésre hivatkozva azt állította, hogy minden békés tüntetés feloszlathatatlan, ergo a pénteki akcióban részt vevő rendőrök, rebiszesek jogtalanul léptek fel, a békésen tüntető, a fél várost megbénító jogaikkal élő polgárok ellen. Na mármost, Grespik azzal érvel, hogy ha nem tőrnek, zúznak az emberek, nem gyújtogatnak, akkor bizony ők békés tüntetők, tehát semmi probléma abból nincs, hogy ők dugókat előidézve lebénítják a várost. Semmi bajom a békés tüntetéssel, csak van egy kis probléma, legalábbis én úgy gondolom, hogy nem csak azzal lehet kárt okozni ha valaki felgyújt egy autót, betör néhány kirakatot, hanem azzal is, hogy a munkához, vagy a tanuláshoz való jogomban akadályoz.

    Nem hiszem, hogy ez ugyanabba a kategóriába tartozik, mintha a Parlamentet körül állva, együtt nemtetszésünket fejezzük ki a kormány ellen. Érdeklődve várom a folytatást.


A bejegyzés trackback címe:

https://nagyito.blog.hu/api/trackback/id/tr10212068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thomas 2007.11.09. 19:47:51

Kurvára nincs igazad. Kissé szar a realitásérzéked.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2007.11.10. 11:14:01

jellemző rövidlátás.

az autók közé berontó, csúcsforgalomban az úttestre lépő "tüntetők" min. 3-4 szabálysértést, adott esetben bűncselekményt is megvalósítanak.

ilyenformán a kérdés nem kérdés, az emberi jogi bíróság végzését meg érdemes elolvasni, mert nem kifejezetten ezt mondta.

egyébként tanulságos kis írás -főleg összevetve a magyar bíróságok végzéseivel. :)

Firkász · http://refor.extra.hu 2007.11.10. 13:54:20

Kedves Kárvallottak!

sajnálatos, ha pár száz ember késik a munkából, vagy az iskolából. Tovább kéne azonban tekinteni ezen a rövid távú akadályon, hogy azok a blokádosok miért is vannak ott? Valószínűleg nem azért, mert nincs jobb dolguk. Nyomás gyakorlásról van szó. Ha ezt végre minden bepunnyadt, lusta, tohonya, de a sorsa miatt nyüszítő hétköznapi \"sértett\" felfogná, akkor nem bárgyún bámulnának egy hasonló esetben, hanem maguk is zárnának utakat, hogy két-három-négy nap blokád után seggbe rúghassuk a diktatúrát.
ne felejtsétek azt se, hogy aíg valaki órákat késik, és ettől lilul a feje, addig az ország 40%(!)-a éhezéstől soványodik, vagy lesz öngyilkos, vagy hal meg. További jó nyárspolgáros bosszankodást a kisstílű problémáitok miatt!
süti beállítások módosítása