Szerzők

Nagyító

Valami mindig történik, ami valaki szerint érdekes valaki szerint nem. Kiválasztok híreket, témákat nagyító alá teszem azokat, majd közzéteszem itt. Akinek tetszik az majd örömmel visszajár, akinek nem az majd kommentál.

Friss topikok

  • Netudd Ki: "en letoltottem es nem vagyunk rajta de poenos ez..... mivel varjam ha veletlenul megis bejonnek?... (2008.02.29. 03:17) BSA – warezolók 1:0
  • Bíka: raksi de inspirált vagy :D Bár mindenki az lenne :-S Most amúgy tettek bele még egy csavart! (2008.02.26. 15:24) Monopólium
  • Marhácska: Szerintem már rég szakítottak :D (2008.02.11. 12:43) Szejelem
  • DurciMorci: Az (i)wiw védelmében: Én már ezer éve (v.ö. kezdetektől) fent vagyok, de csak havi 2-3 kósza "nem... (2008.01.28. 14:49) Pofátlanul
  • HZé: Jártál már a belvárosban? Majdnem mindenhol a fél járda a parkoló. Mint pl. a képen. De tényleg ne... (2007.11.26. 20:19) Szervertelenül

Linkblog

Címkék

Címkefelhő

Időzavar

2008.03.30. 11:51 | Tempus | Szólj hozzá!

Címkék: átállás óra időszámítás nyári dátum átállítás


A nyári időszámítás széles körben elfogadott rendszer, melyben a helyi időt 1 órával előre állítják az adott időzóna idejéhez képest. Az elnevezés onnan ered, hogy ez az időszámítás nagyrészt a nyári időszakra esik.”


Ismét eltelt egy év, sok mindent tudhatunk magunk mögött. Sztrájk, tüntetések, BKV botrányok, Celeb allűrök, népszavazás és még sok-sok egyéb. No nem őrültem meg, én is tudom, hogy nincs Szilveszter, nem vettem elő az anyós nyelvet, és nem szopkodtam össze az ünnepi pohárkészletet sem.

Ma éjjel kezdetét vette a nyári időszámítás, egy órával kellett előreállítani a vekkereket. A tegnap esti Uri Geller sóban viccesen megjegyezte a mester, hogy mindenki állítsa át óráját, mert ő sem képes mindenre. Persze azért a bekészített kanál nem görbült meg a zajláda tetején, és a kép sem remegett. Titokban ugyan azt reméltem, hogy megnyílik a föld, Uri át teleportál a retekklubhoz, és mentális hatalmát bevetve szünteti meg az összevagdosott filmek halmazát. Nem Így lett, de ki tudja, talán majd jövő héten.

Visszatérve az óra manipulációhoz, sok értelme már nincs. Azért vezették be a múlt században, hogy megtakarítsanak egy kis energiát. Így egy órával kevesebbet kellett világítanunk. Manapság azonban sokat nem ér. TV, számítógép, hüütttőőő meg mifene, ezek mennek éjjel s nappal, Így sok értelme nincs az óraállítgatásnak, de „ősi román szokás” így aztán maradt.

Aki eddig nem tette volna meg, vagy olyan őskövületet használ ami nem állítja át magát, annak itt az ideje, hogy megtegye.


Képek - Internet
Forrás - Wikipedia

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyito.blog.hu/api/trackback/id/tr94403005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása